söndag 10 juli 2016

Paella med kyckling och skaldjur



När längtan till Spanien slår till kan kanske en paellamiddag lindra besvären. Inled middagen med lite tapas så blir Spanienkänslan fullständig. Receptet kan dubblas eller mångdubblas om ni är flera.

Ingredienser till 3 portioner

  • 200 g fryst skaldjursmix
  • 500 g kycklingdelar med ben
  • ½ dl olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ½ finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tärnad röd paprika
  • 2 tsk paprikapulver (gärna rökt)
  • en nypa chiliflakes
  • 1 påse saffran
  • 2 dl avorioris
  • 1 burk körsbärstomater
  • 3 dl kokande vatten
  • 1½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 lagerblad
  • 75 g frysta haricots verts
  • 200 g oskalade räkor
  • citronklyftor att servera till 

Gör så här:

  1. Tina skaldjuren och låt dem rinna av.
  2. Dela kycklingdelarna i mindre delar, men låt benet sitta kvar.
  3. Bryn kycklingen i olivolja i en paellapanna eller vid stekpanna.
  4. Krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök, paprika, paprikapulver. chiliflakes, lagerblad och saffran. Fräs ytterligare några minuter..
  5. Tillsätt ris, tomater, vatten och fond. Låt koka upp under lock och låt det småkoka under lock cirka 20 minuter tills riset är genomkokt. Låt eventuellt koka utan lock en stund om du tycker grytan är för tunn.
  6. Vänd ner skaldjuren och lägg haricots verts och räkor på toppen. Låt stå en stund under lock så att allt blir genomvarmt. Servera med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar