En kycklingrätt med färska grönsaker |
2 portioner
- 2 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling med skinnet kvar)
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att steka i
Persiljesås
- 1½ dl vispgrädde
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk koncentrerad kycklingfond
- några kvistar bladpersilja
- salt och svartpeppar
Grönsaker
- 3 knipplökar
- 3 morötter
- 300 g färskpotatis
Gör så här:
- Koka potatisen.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Koka upp grädde och crème fraiche tillsammans med kycklingfonden. Låt koka cirka 5 minuter.
- Plocka persiljan och mixa tillsammans med såsen. Smaka av med salt och peppar. Värm på nytt strax före serveringen.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem gyllenbruna i smör och olja, ös under tiden. Stek klart i ugnen till en innertemperatur av 72 grader (ca 15 minuter).
- Halvera knipplökarna och morötterna på längden. Grilla och lägg på den kokta potatisen delad i halvor mot slutet.
- Lägg upp skivade kycklingfiléer tillsammans med grillade grönsaker och persiljesås på varma tallrikar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar