söndag 3 juli 2016

Kycklingfilé med persiljesås och grillade grönsaker

En kycklingrätt med färska grönsaker

 

 

2 portioner

  • 2 kycklingbröstfiléer (gärna majskyckling med skinnet kvar)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att steka i

Persiljesås

  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • några kvistar bladpersilja
  • salt och svartpeppar

Grönsaker

  • 3 knipplökar
  • 3 morötter
  • 300 g färskpotatis

Gör så här:

  1. Koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Koka upp grädde och crème fraiche tillsammans med kycklingfonden. Låt koka cirka 5 minuter.
  4. Plocka persiljan och mixa tillsammans med såsen. Smaka av med salt och peppar. Värm på nytt strax före serveringen.
  5. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem gyllenbruna i smör och olja, ös under tiden. Stek klart i ugnen till en innertemperatur av 72 grader (ca 15 minuter).
  6. Halvera knipplökarna och morötterna på längden. Grilla och lägg på den kokta potatisen delad i halvor mot slutet.
  7. Lägg upp skivade kycklingfiléer tillsammans med grillade grönsaker och persiljesås på varma tallrikar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar