onsdag 29 juni 2016

Laxfilé med mozarella och basilikasås



En somrig och lätt laxrätt som serveras med färskpotatis och en grönsallad.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 bitar laxfilé (ca 300 g)
  • ½ mozzarellaost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • chiliflakes

Basilikasås

  • 1½ dl grädde
  • en näve basilikablad
  • en näve bladspenat 
  • saft och skal av ½ citron
  • 1 msk fiskfond
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär djupa snitt längs med laxbitarna. Fördela hackad mozzarella i laxen. Salta, peppra och strö över en nypa chiliflakes. Lägg i en smord ugnsform.
  3. Häll grädde, basilika, bladspenat, citronsaft och fiskfond i en blender. Mixa till en slät sås. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.
  4. Häll såsen runt laxen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
  5. Servera med nykokt färskpotatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar