En somrig och lätt laxrätt som serveras med färskpotatis och en grönsallad.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 bitar laxfilé (ca 300 g)
- ½ mozzarellaost
- salt och nymalen svartpeppar
- chiliflakes
Basilikasås
- 1½ dl grädde
- en näve basilikablad
- en näve bladspenat
- saft och skal av ½ citron
- 1 msk fiskfond
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär djupa snitt längs med laxbitarna. Fördela hackad mozzarella i laxen. Salta, peppra och strö över en nypa chiliflakes. Lägg i en smord ugnsform.
- Häll grädde, basilika, bladspenat, citronsaft och fiskfond i en blender. Mixa till en slät sås. Smaksätt med salt, peppar och rivet citronskal.
- Häll såsen runt laxen och grädda i ugnen i 15-20 minuter.
- Servera med nykokt färskpotatis och en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar