söndag 5 juni 2016

Kycklingfilé fylld med basilika och parmesan

 

En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris.

 

Ingredienser till 4 portioner

  • 6 hg kycklingfilé med skinn
  • ½ kruka basilika
  • 3 msk riven parmesanost
  • 1 msk crème fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar

Kall basilikasås

  • 1 kruka basilika
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • 2 dl crème fraiche
  • en skvätt mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Finhacka basilika och blanda den med parmesan och crème fraiche till fyllningen.
  3. Skär en djup ficka i varje filé och fyll. Sätt eventuellt en tandpetare i filén för att hålla ihop så att fyllningen inte kryper ut.
  4. Salta, peppra och stek filéerna i smör tills de får en gyllenbrun yta. Ös med smör under stekningen.
  5. Stek klart filéerna i ugnen till 72 graders innertemperatur.
  6. Plocka basilikabladen till såsen och kör dem i en blender tillsammans med parmesan och crème fraiche. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
  7. Koka färskpotatis i saltat vatten. Stek sparrisen i olivolja och strö över lite flingsalt.
  8. Låt kycklingen vila i folie ca 5 minuter och skär därefter upp filéerna i sneda skivor.
  9. Servera kycklingen med färskpotatis, sparris och basilikasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar