En lätt sommarmiddag med kyckling, kall basilikasås, färskpotatis och grön sparris.
Ingredienser till 4 portioner
- 6 hg kycklingfilé med skinn
- ½ kruka basilika
- 3 msk riven parmesanost
- 1 msk crème fraiche
- salt och nymalen svartpeppar
Kall basilikasås
- 1 kruka basilika
- 1 dl grovt riven parmesanost
- 2 dl crème fraiche
- en skvätt mjölk
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Finhacka basilika och blanda den med parmesan och crème fraiche till fyllningen.
- Skär en djup ficka i varje filé och fyll. Sätt eventuellt en tandpetare i filén för att hålla ihop så att fyllningen inte kryper ut.
- Salta, peppra och stek filéerna i smör tills de får en gyllenbrun yta. Ös med smör under stekningen.
- Stek klart filéerna i ugnen till 72 graders innertemperatur.
- Plocka basilikabladen till såsen och kör dem i en blender tillsammans med parmesan och crème fraiche. Blanda i lite mjölk till lagom konsistens och smaka av med salt och peppar.
- Koka färskpotatis i saltat vatten. Stek sparrisen i olivolja och strö över lite flingsalt.
- Låt kycklingen vila i folie ca 5 minuter och skär därefter upp filéerna i sneda skivor.
- Servera kycklingen med färskpotatis, sparris och basilikasås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar