Under sommaren försöker jag hålla mig till enkel matlagning och bakning. En klassiker är att baka filmjölksbröd som inte behöver jäsa.
2 limpor
- 5 dl vetemjöl
- 3 dl rågsikt
- 2 dl grahamsmjöl
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl rågkross
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl linfrön
- 4 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 2 dl mörk sirap
- ½ dl rapsolja
- 1 liter filmjölk
Degen blir lös som en tjock gröt |
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra två formar, 1½ liter
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sirap, olja och filmjölk. Rör om ordentligt.
- Fördela smeten i de två formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar