En fräsch fiskrätt så här i sommartider. Servera med nykokt färskpotatis och stekt grön sparris.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g skinnfri torskrygg
- ½ l vatten
- ½ dl salt
- nymalen svartpeppar
Salsa verde
- 4 salladslökar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk kapris
- 3 ansjovisfiléer
- 2 tsk dijonsenap
- ½ kruka basilika
- ½ kruka mynta
- några kvistar bladpersilja
- ½ påse babyspenat (ca 35 g)
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja med fruktig smak
- salt och nymalen svartpeppar
Salsa verde |
Gör så här:
- Skär löken i mindre bitar. Kör dem snabbt i matberedare tillsammans med vitlök, kapris, ansjovis och senap.
- Tillsätt basilika, mynta, persilja och spenat. Mixa, men låt inte dressingen bli slät.
- Rör ner vinäger och olja. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
- Ställ in i kylen för att mogna. Den salsa som blir över kan sparas i en burk med lock i kylen några dagar. Gott till grillat!
- Blanda salt och vatten tills saltet löst sig. Dela fisken i 2 portionsbitar och lägg dem i saltlagen. Låt dem rimma i cirka 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 150 grader. Torka av fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform. Mal över svartpeppar och baka fisken tills innertemperaturen är ca 47 grader.
- Lägg upp fisken på varma tallrikar tillsammans med potatis och stekt sparris. Ringla över salsa verde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar