tisdag 28 juni 2016

Öppen lasagne




En vegetarisk lasagne som du monterar direkt på tallrikarna.

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 färska lasagneplattor
  • en liten aubergine
  • 100 g grillad paprika (burk)
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk färska oreganoblad
  • 20 g babyspenat
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Mascarponecrème

  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mascarpone
  • ½ dl riven parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar

Topping

  • en näve krossade valnötter som ev rostats i torr panna
  • olivolja att ringla över

Gör så här:

  1. Skär auberginen i grova tärningar och stek dem i olivolja. Salta och peppra. Blanda ner strimlade soltorkade tomater och strimlad grillad paprika. Tillsätt oregano och spenat och fräs en kort stund.
  2. Koka upp grädde och mascarponeost. Rör ner parmesanost. Salta och peppra.
  3. Koka lasagneplattorna i saltat vatten tills de är al dente. Häll av vattnet och dela varje platta i två bitar.
  4. Lägg två halva plattor på varje tallrik. Lägg på fyllningen och klicka över mascarponekräm. Lägg två halva plattor ovanpå fyllningen och toppa med de rostade valnötterna och ringla till sist lite olivolja över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar