Inkokt lax är enkel och god sommarmat, som kan förberedas i god tid.
Ingredienser till 2 portioner
- 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 350 g)
- ½ l vatten
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1½ tsk salt
- 3 vitpepparkorn
- 2 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- ½ gul lök
- ½ morot
- 2 dillkvistar
Gör så här:
- Skala och dela grönsakerna i grova bitar. Koka upp vattnet med övriga ingredienser och låt lagen koka 5-10 minuter.
- Sjud fiskbitarna i lagen 5 minuter. Se till att lagen täcker fisken.
- Låt fisken svalna i lagen
- Servera fisken med nykokt färskpotatis, kokta grönsaker, presssgurka och egengjord dillmajonnäs. (Recept på pressgurka finns under etiketten tillbehör.)
Dillmajonnäs
- 1 ägg (obs hela ägget)
- 2 dl neutral olja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- salt och nymalen vitpeppar
- ½ dl finskuren dill
Gör så här:
- Mät upp alla ingredienser utom dillen i en hög blandningsskål. Se till att alla ingredienser håller samma temperatur så att majonnäsen inte spricker.
- Kör ihop med mixerstav några sekunder.
- Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar