torsdag 23 juni 2016

Persiljejärpar i baconrock





En  variant på köttbullar och pannbiff som får sälta av bacon. Servera med potatis, skysås och pressgurka.

4 portioner

  • 500 g blandfärs
  • ½ riven gul lök
  • 1 ägg
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl  hackad bladpersilja
  • salt
  • nymalen vitpeppar och kryddpeppar
  • 1 pkt bacon
  • smör till stekningen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 5 minuter.
  3. Blanda ner ägg, riven lök, hackad persilja och köttfärs.
  4. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Forma färsen till små korvar och linda in dem i bacon.
  6. Stek i smör och efterstek 15 minuter i ugnen.
  7. Gör under tiden såsen och koka potatisen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar