lördag 25 juni 2016

Grillad entrecôte




Om du ska grilla kött, tänk på att välja god kvalitet och väl marmorerat. Här har jag använt skivor av entrecôte som jag rubbat med örtkryddor. Köttet serveras med grillad färskpotatis, sparris och ramslökssmör.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 skivor entrecôte
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad mejram
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • salt

Tillbehör

  • Några färskpotatisar
  • 8-10 gröna sparrisar
  • salt

Ramslökssmör

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2  tsk torkad ramslök
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • ev lite salt

Gör så här:

  1. Mortla de torkade örtkryddorna med vitlöken och gnid in blandningen i köttskivorna. Ställ in i kylskåpet i ett par timmar. Ta fram i rumstemperatur i god tid före grillningen. Salta.
  2. Rör smör med ramslök och vitlök. Smaka eventuellt av med lite salt. Svep in smöret i plastfolie, forma en rulle och ställ in i kylskåpet.
  3. Koka färskpotatis knappt klar. Dela i halvor.
  4. Grilla köttet och de förkokta potatishalvorna. Grilla även lite grön sparris.
  5. Servera kött, potatis och sparris tillsammans med en skiva ramslökssmör.
Mortla örtkrkyddor och vitlök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar