fredag 24 juni 2016

Midsommarpavlova




Ett gott sätt att avsluta midsommaraftonens middag. Gör portionspavlovor eller en stor tårta. Behåll proportionerna i receptet och gör så många eller så stor du behöver. Om du har tid och lust - gör egen lemon curd!

Ingredienser till 4 portioner

  • 3 äggvitor (ca 1 dl)
  • 3 dl socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 tsk maizena

Fyllning

  • ½ dl lemon curd
  • vispgrädde
  • jordgubbar
  • lime zest



Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (skålen ska kunna vändas upp och ner).
  3. Blanda ner socker och citronsaft. Fortsätt vispa till ett glansigt toppigt skum. Blanda till sist ner lite maizena.
  4. Spritsa ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper och spritsa ytterligare ett par varv runt om för att få höga kanter.
  5. Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Sänk temperaturen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter.
  6. Känn efter så att bottnarna är lätta och torra. Låt dem svalna på galler.
  7. Klicka lemon curd i varje botten. Toppa med vispad grädde och till sist jordgubbar delade i kvartar. Riv över lite lime zest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar