onsdag 13 juli 2016

Linssoppa med indisk inspiration




Den här soppan går att göra med en eller flera sorters linser. Just idag tömde jag rester från ett par olika förpackningar. Servera soppan med naanbröd och en klick turkiskyoghurt smaksatt med färsk mynta och lite salt.

Ingredienser till 3 portioner

  • 1 dl puylinser eller gröna linser
  • ½ hackad gul lök
  • 2 tsk garam Masala
  • 1 liten bit färsk ingefära
  • 5 dl grönsaksbuljong (eller tärning)
  • ½ burk krossade tomater
  • ½ burk kokosmjölk
  • 1 morot
  • ½ dl röda linser
  • salt
  • ev chiliflakes
  • olja att fräsa i
  • eventuellt ett par nävar färsk babyspenat

Gör så här:

  1. Skölj puylinserna och låt dem ligga i blöt någon timme.
  2. Fräs den hackade löken i olja och tillsätt garam masala. Fräs ytterligare en stund.
  3. Skala och riv ingefäran och tillsätt den. Häll i grönsaksbuljong, krossade tomater, kokosmjölk och puylinserna. Koka i ca 10 minuter.
  4. Skala och skär moroten i tunna skivor på mandolin. Tillsätt morötter och röda linser. Koka ytterligare 10 minuter tills linserna är mjuka. Smaka av med salt och eventuellt chiliflakes (beroende på hur het du vill ha soppan).
  5. Tillsätt spenaten strax före servering. Servera med bröd och yoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar