tisdag 14 juli 2020

Makrill i ugn




Nu är det makrilltider och dags att ta fram ett trotjänarrecept! Små makrillar filéas noggrant och bakas i ugnen på en bädd av spenat. Toppa med en gräddig sås med smak av dill och senap. Nykokt färskpotatis till!


Ingredienser till 2 portioner:

  • 600 g hel makrill (två små makrillar). Ersätt eventuellt med 4 filéer direkt från fiskdisken.
  • 150 g frusen bladspenat
  • 1½ dl grädde
  • ½ dl torrt vitt vin (kan ersättas av ½ dl crème fraiche och 2 msk pressad citron)
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk finskuren dill
  • salt och nymalen vitpeppar

    Gör så här:

    1. Tina bladspenaten och fräs den i stekpanna i lite olja. Salta och peppra.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Bottna en ugnsform med spenaten.
    4. Filea makrillen och ta bort alla ben. Lägg filéerna med skinnsidan neråt på spenaten. Salta och mal över lite vitpeppar.
    5. Vispa ihop grädde, vin och senap. Blanda ner finskuren dill. Häll blandningen över fisken.
    6. Baka av fisken mitt i ugnen ca 30 minuter.
    7. Servera fisken med nykokt färskpotatis och lätt kokta haricots verts.

    Filéade och klara


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar