Schweizerbiffar är en köttfärsrätt som kanske inte serveras så ofta. Under den mörka årstiden serverar jag den med potatismos, men så här på sommaren blir det en ljummen sallad på färskpotatis i stället.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g mager fläskfärs
- 1 litet ägg
- 2 tsk dijonsenap
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 skivor lagrad ost
- 2 skivor rökt skinka
- pankoströbröd
- smör och rapsolja att steka i
Potatissallad
- ½ kg färskpotatis
- några stjälkar grön sparris
- ½ röd lök
- 1 msk dijonsenap
- 1½ msk pressad citron
- ½ tsk honung
- 3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Kall sås
- 1 dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- ½ dl finskuren dill
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylen fram till serveringen
- Skölj och borsta potatisen och skär den i grova bitar. Koka i saltat vatten och låt den ånga av. Skär sparrisen i mindre bitar och koka dem snabbt i saltat vatten. Blanda potatis och sparris med finskuren rödlök. Blanda ingredienserna till dressingen och blanda ner i potatisen medan den fortfarande är varm.
- Blanda färsen med ägg, senap, salt och peppar. Forma färsen till 4 stora tunna biffar. Lägg ost och skinka på två av biffarna och täck med de två andra biffarna. Vänd dem i panko. Stek biffarna i smör och lite rapsolja på medelvärme. Dela biffarna på mitten vid servering.
- Servera biffarna med potatissallad, kall sås och eventuellt med någon picklad grönsak, t.ex. fänkål eller rödlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar