Kakor i långpanna är alltid praktiskt! Nu är blåbären mogna och det finns dessutom ovanligt gott om dem i år. Har du inte plockat några går det precis lika bra med bär från frysdisken.
Ingredienser till ugnens långpanna
- 6 dl vetemjöl
- 6 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 4 ägg
- 200 g smör
- 2 dl mjölk
Topping
- 4 dl blåbär
- 200 g mandelmassa
- lite flagad mandel
Gör så här:
- Smöra och bröa ugnens långpanna och sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.
- Smält smör och blanda med mjölken så att det svalnar.
- Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner smör- och mjölkblandningen.
- Rör ner äggen till en jämn och fin smet.
- Häll ut smeten i långpannan och strö över mandelmassan.
- Strö ut blåbären och toppa med lite flagad mandel.
- Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
- Låt kakan svalna och skär den i bitar (32-40 bitar)
- Rutorna är också goda som dessert tillsammans med en klick lättvispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar