fredag 24 juli 2020

Blåbärsrutor




Kakor i långpanna är alltid praktiskt! Nu är blåbären mogna och det finns dessutom ovanligt gott om dem i år. Har du inte plockat några går det precis lika bra med bär från frysdisken.

Ingredienser till ugnens långpanna

  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk

Topping

  • 4 dl blåbär
  • 200 g mandelmassa
  • lite flagad mandel

Gör så här:

  1. Smöra och bröa ugnens långpanna och sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida.
  3. Smält smör och blanda med mjölken så att det svalnar.
  4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner smör- och mjölkblandningen.
  5. Rör ner äggen till en jämn och fin smet.
  6. Häll ut smeten i långpannan och strö över mandelmassan.
  7. Strö ut blåbären och toppa med lite flagad mandel.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
  9. Låt kakan svalna och skär den i bitar (32-40 bitar)
  10. Rutorna är också goda som dessert tillsammans med en klick lättvispad grädde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar