torsdag 23 juli 2020

Grönsakssoppa med senapskräm



Så här i skördetider är det gott med en soppa full av färska grönsaker. Om man inte vill ha soppan helt vegetarisk föreslår jag några skivor kycklingfilé, men det går också utmärkt med lite kött eller kanske några skivor god korv. I receptet har jag kyckling i soppan. Om du använder något annat, tänk bara på koktiden - korv kan tillsättas mot slutet, men kött behöver lite längre koktid. För att spetsa till smaken serverar jag en klick senapskräm på toppen.

Ingredienser till 2 portioner

  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 300 g kycklingfilé i skivor
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 liten purjolök
  • 3 potatisar
  • 2 tsk blandade torkade kryddor
  • 1 lagerblad (gärna färskt)
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Senapskräm

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här:

  1. Skär alla grönsaker i jämnstora bitar (ca 2x2 cm).
  2. Koka upp grönsaksbuljongen.
  3. Lägg grönsakerna, kycklingen, lagerblad och pepparkorn i buljongen och koka tills grönsakerna är mjuka (ca 20 minuter). Tillsätt örtkryddor och smaka av med salt och peppar. Avsluta med hackad bladpersilja.
  4. Rör ihop ingredienserna till senapskrämen och servera den tillsammans med den varma soppan och ett gott bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar