Halstrad rödingfilé med rostad färskpotatis och romsås
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g rödingfilé med skinn (1 stor eller 2 små). Om du har en stor delar du den på snedden i två bitar. Små filéer halstras hela
- salt
Romsås
- 1 dl crème fraiche
- ½ knippe gräslök, finskuren
- 1 msk finhackad rödlök
- ½ burk röd stenbitsrom
- 1 msk majonnäs
- pressad citron
- salt
Potatis
- 400 g färskpotatis
- salt
- nymalen svartpeppar
- olivolja
Tillbehör
- 2 gula eller röda knipplökar
- olivolja
- 4 små knippmorötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta och skrapa potatisen. Dela potatisen i halvor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Stek i ugnen ca 25 minuter.
- Dela löken på längden och lägg i formen med potatis när 15 minuter återstår av stektiden. Lägg också i morötterna. Ringla över lite olivolja, salta och peppra..
- Blanda samman romsåsen. Smaka av med salt och pressad citron. Ställ i kylen fram till serveringen.
- Hetta upp en stekpanna och strö lite salt i botten. Halstra rödingen på skinnsidan tills fisken börjar bli genombakad. Stek kort på köttsidan. Ta bort skinnet innan du serverar.
- Servera fisken med potatis, grönsaker och romsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar