Halstrad rödingfilé med rostad färskpotatis och romsås
Ingredienser till 2 portioner
350 g rödingfilé med skinn (1 stor eller 2 små). Om du har en stor delar du den på snedden i två bitar. Små filéer halstras hela
salt
Romsås
1 dl crème fraiche
½ knippe gräslök, finskuren
1 msk finhackad rödlök
½ burk röd stenbitsrom
1 msk majonnäs
pressad citron
salt
Potatis
400 g färskpotatis
salt
nymalen svartpeppar
olivolja
Tillbehör
2 gula eller röda knipplökar
olivolja
4 små knippmorötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta och skrapa potatisen. Dela potatisen i halvor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Stek i ugnen ca 25 minuter.
Dela löken på längden och lägg i formen med potatis när 15 minuter återstår av stektiden. Lägg också i morötterna. Ringla över lite olivolja, salta och peppra..
Blanda samman romsåsen. Smaka av med salt och pressad citron. Ställ i kylen fram till serveringen.
Hetta upp en stekpanna och strö lite salt i botten. Halstra rödingen på skinnsidan tills fisken börjar bli genombakad. Stek kort på köttsidan. Ta bort skinnet innan du serverar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar