lördag 4 juli 2020

Halstrad rödingfilé med rostad färskpotatis och romsås


Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g rödingfilé med skinn (1 stor eller 2 små). Om du har en stor delar du den på snedden i två bitar. Små filéer halstras hela
  • salt

Romsås

  • 1 dl crème fraiche
  • ½ knippe gräslök, finskuren
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ burk röd stenbitsrom
  • 1 msk majonnäs
  • pressad citron
  • salt

Potatis

  • 400 g färskpotatis
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • olivolja

Tillbehör

  • 2 gula eller röda knipplökar
  • olivolja
  • 4 små knippmorötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta och skrapa potatisen. Dela potatisen i halvor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Stek i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dela löken på längden och lägg i formen med potatis när 15 minuter återstår av stektiden. Lägg också i morötterna. Ringla över lite olivolja, salta och peppra..
  4. Blanda samman romsåsen. Smaka av med salt och pressad citron. Ställ i kylen fram till serveringen.
  5. Hetta upp en stekpanna och strö lite salt i botten. Halstra rödingen på skinnsidan tills fisken börjar bli genombakad. Stek kort på köttsidan. Ta bort skinnet innan du serverar.
  6. Servera fisken med potatis, grönsaker och romsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar