tisdag 7 juli 2020

Panerad torskfilé med dillstuvad potatis


Klassisk svensk husmanskost, torsk med dillstuvad potatis



Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskfilé eller torskrygg
  • 0,25 dl salt
  • 5 dl vatten
  • vetemjöl
  • ett uppvispat ägg
  • ströbröd
  • smör att steka i

Dillstuvad potatis

  • 400 g kokt potatis
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2½ dl gräddmjölk
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk finhackad dill

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten till en lätt rimningslag. Lägg ner fisken och låt den rimma i minst 15 minuter.
  2. Ta upp fisken och torka av den. Dubbelpanera i mjöl, ägg och sist ströbröd. Stek fisken i smör och rapsolja på medelvärme tills den är gyllenbrun och genomstekt.
  3. Skär den kokta potatisen i grova bitar (eller dela den innan du kokar den så sparar du tid).
  4. Smält smöret och vispa ut mjölet i smöret. Späd med gräddmjölken och koka upp under vispning. Låt koka några minuter.
  5. Lägg i potatisen och rör försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen strax före servering.
  6. Servera fisken med stuvad potatis. Lättkokta grönsaker, t.ex. gröna ärter är gott till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar