Klassisk svensk husmanskost, torsk med dillstuvad potatis |
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskfilé eller torskrygg
- 0,25 dl salt
- 5 dl vatten
- vetemjöl
- ett uppvispat ägg
- ströbröd
- smör att steka i
Dillstuvad potatis
- 400 g kokt potatis
- 1 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 2½ dl gräddmjölk
- salt och nymalen vitpeppar
- 2 msk finhackad dill
Gör så här:
- Blanda salt och vatten till en lätt rimningslag. Lägg ner fisken och låt den rimma i minst 15 minuter.
- Ta upp fisken och torka av den. Dubbelpanera i mjöl, ägg och sist ströbröd. Stek fisken i smör och rapsolja på medelvärme tills den är gyllenbrun och genomstekt.
- Skär den kokta potatisen i grova bitar (eller dela den innan du kokar den så sparar du tid).
- Smält smöret och vispa ut mjölet i smöret. Späd med gräddmjölken och koka upp under vispning. Låt koka några minuter.
- Lägg i potatisen och rör försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen strax före servering.
- Servera fisken med stuvad potatis. Lättkokta grönsaker, t.ex. gröna ärter är gott till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar