tisdag 16 augusti 2016

Stekt makrill i senapsgrädde




Makrillfiléer i en god sås med grov senap och massor av dill är en god sommarrätt. Servera med nykokt potatis.

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 små makrillfiléer
  • vetemjöl att vända fisken i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör och rapsolja att steka i
  • 1½ dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk grov dijonsenap
  • finskuren dill

Gör så här:

  1. Salta och peppra fiskfiléerna och vänd dem i lite vetemjöl.
  2. Stek fisken i smör och rapsolja på medelhög värme.
  3. Blanda grädde och senap och häll blandningen över fisken. Koka upp och ös fisken med såsen. Smaka av med salt och peppar och strö över rikligt med finskuren dill.
  4. Servera med nykokt potatis.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar