Här serverar jag torskryggen med potatismos, brynt smör, rostad grönkål, rostad fänkål och hasselnötter på toppen.
Ingredienser till 2 portioner
- 400 g torskrygg
- ½ dl salt
- 5 dl vatten
- nymald svartpeppar
Tillbehör
- 100 g grönkål
- ½ fänkålsstånd
- olivolja att bryna i
- 50 g smör
- en näve hasselnötter
- gott potatismos
Gör så här:
- Blanda salt och vatten till en lag och rimma torsken delad i två bitar cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Mal svartpeppar över torsken och ugnsbaka den till en innertemperatur av 46 grader.
- Skölj och repa bladen från grönkålen. Strimla fänkålen tunt på mandolin. Rosta grönkål och fänkål i lite olivolja på hög värme.
- Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt.
- Bryn smöret gyllenbrunt.
- Lägg upp fisk med grönsaker och potatismos på varma tallrikar. Ringla över brynt smör och toppa med hasselnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar