lördag 30 april 2016

Torskrygg med brynt smör



Här serverar jag torskryggen med potatismos, brynt smör, rostad grönkål, rostad fänkål och hasselnötter på toppen.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg
  • ½ dl salt
  • 5 dl vatten
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 100 g grönkål
  • ½ fänkålsstånd
  • olivolja att bryna i
  • 50 g smör
  • en näve hasselnötter
  • gott potatismos

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten till en lag och rimma torsken delad i två bitar cirka 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Mal svartpeppar över torsken och ugnsbaka den till en innertemperatur av 46 grader.
  2. Skölj och repa bladen från grönkålen. Strimla fänkålen tunt på mandolin. Rosta grönkål och fänkål i lite olivolja på hög värme.
  3. Rosta hasselnötterna och hacka dem grovt.
  4. Bryn smöret gyllenbrunt.
  5. Lägg upp fisk med grönsaker och potatismos på varma tallrikar. Ringla över brynt smör och toppa med hasselnötter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar