Indonesisk pytt i panna |
Idag kom jag plötsligt att tänka på nasi goreng - en rätt jag ofta gjorde på 80-talet. Det är en alldeles utmärkt indonesisk pytt i panna om man har kyckling eller fläskkött över, och i kylskåpet ligger just nu lite ugnsbakad kyckling och väntar på att bli uppäten. Om du gör nasi goreng till fler personer är ugnens långpanna bra att använda.
2 portioner
- 5 dl kokt ris, gärna basmati- eller jasminris
- 4 dl strimlad vitkål (använd gärna mandolin)
- ½ gul lök skuren i strimlor
- 1-2 klyftor vitlök skurna i tunna skivor
- 1 msk kinesisk soja
- curry efter smak, ca 2 tsk
- ½ tsk sambal oelek
- 2 tsk paprikapulver
- en nypa chiliflakes
- salt
- 2 msk olivolja
- kycklingrester - eller ½ färdiggrillad kyckling
- 1 dl frysta ärter
- 200 g färska räkor
- 1 ägg till omelett att toppa med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda kål, lök, skivad vitlök och kryddor i en ugnsform och blanda runt med soja och olja. Stek i ugnen ca 15 minuter tills allt mjuknat. Blanda i riset, ärterna och det strimlade urbenade kycklingköttet. Fortsätt steka ytterligare 15 minuter. Smaka ev av med ytterligare kryddor och lite salt.
- Vispa ägget och stek en tunn omelett i en stekpanna. Rulla ihop omeletten och skär tunna skivor så att du får långa strimlor.
- Ta ut nasi gorengen ur ugnen och toppa med omeletten och de skalade räkorna.
- Servera med extra soja och tabasco.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar