onsdag 20 april 2016

Salviakotletter i dijonsås




Fläskkotletter kan bli lite torra om man inte behandlar dem väl. Här låter jag dem bräsera en stund i grädde smaksatt med dijonsenap för att få lite smak på anrättningen. Servera gärna med pressad potatis och haricots verts.

4 portioner

  • 4 fläskkotletter med fettranden kvar
  • 1 msk färsk salvia, hackad
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 msk dijonsenap
  • olivolja och smör att steka i


Gör så här:

  1. Ta fram kotletterna ur kylen i god tid före tillagningen. Skär några snitt i fettranden så att kotletterna inte reser sig under stekningen. Krydda kotletterna med hackad salvia, salt och peppar.
  2. Bryn kotletterna i smör och olivolja ca 1-2 minuter på varje sida.
  3. Vispa ihop senap och grädde. Häll blandningen över kotletterna och låt alltsammans bräsera under lock ca 5 minuter. Kontrollera att kotletterna är klara inne vid benet.
  4. Smaka eventuellt av såsen med ytterligare salt och peppar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar