Fläskkotletter kan bli lite torra om man inte behandlar dem väl. Här låter jag dem bräsera en stund i grädde smaksatt med dijonsenap för att få lite smak på anrättningen. Servera gärna med pressad potatis och haricots verts.
4 portioner
- 4 fläskkotletter med fettranden kvar
- 1 msk färsk salvia, hackad
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl grädde av valfri fetthalt
- 1 msk dijonsenap
- olivolja och smör att steka i
Gör så här:
- Ta fram kotletterna ur kylen i god tid före tillagningen. Skär några snitt i fettranden så att kotletterna inte reser sig under stekningen. Krydda kotletterna med hackad salvia, salt och peppar.
- Bryn kotletterna i smör och olivolja ca 1-2 minuter på varje sida.
- Vispa ihop senap och grädde. Häll blandningen över kotletterna och låt alltsammans bräsera under lock ca 5 minuter. Kontrollera att kotletterna är klara inne vid benet.
- Smaka eventuellt av såsen med ytterligare salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar