Idag bakade jag frukostbullar med frysta tranbär. För att ha lite på lager i frysen blev det dubbel sats.
16 bullar
- 25 g smör
- 50 g jäst
- 3 dl vatten
- 2 dl filmjölk
- 2 tsk salt
- 2 tsk socker
- 1½ dl frysta tranbär
- 2 dl grahamsmjöl
- 3 dl fint rågmjöl
- 7½ dl vetemjöl
|
Deg prickig av tranbär |
Till pensling
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i vatten och filmjölk och värm till fingervärme. Rör ut jästen i lite av blandningen och tillsätt därefter resten av vätskan.
- Blanda ner salt, socker, tranbär, grahamsmjöl och rågmjöl. Arbeta ner det mesta av vetemjölet till en smidig deg (ca 5 minuter i maskin). Strö över lite mjöl, plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Slå upp degen på mjölat bakbord och knåda väl. Forma 16 bullar och låt dem jäsa på en plåt med bakplåtspapper i cirka 20 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
- Pensla bullarna med filmjölk och grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
|
Bullar på jäsning |
Hej Barbro!
SvaraRaderaTack för läckra recept :) Jag letade efter en epostadress till dig, men hittar ingen. Du får gärna skriva till mig. Har en fråga.