tisdag 5 april 2016

Torskfilé med tomat och basilika

Servera fisken med pressad potatis och grönsallad med fänkål



Idag är det tisdag och det betyder som vanligt fisk på middagsbordet. Det blir torsk i en sås med tomat och basilika.

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskfilé
  • 1 burk crème fraiche med tomat och basilika
  • en skvätt vatten att tunna ut crème fraichen med
  • ½ kruka basilika
  • 10 körsbärstomater i halvor
  • några nyskalade färska räkor
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite vetemjöl att vända fisken i
  • smör och rapsolja att steka i

Gör så här:

  1. Dela fisken i portionsbitar eller vik små filéer dubbla. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl.
  2. Stek fisken i smör och rapsolja. Blanda crème fraiche med en skvätt vatten och häll blandningen över fisken. Låt alltsammans koka samman ett par minuter.
  3. Toppa med grovt skuren basilika, tomater och räkor.
  4. Servera med pressad potatis och en assiett med lätt dressad grönsallad toppad med finstrimlad fänkål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar