Servera fisken med pressad potatis och grönsallad med fänkål |
Idag är det tisdag och det betyder som vanligt fisk på middagsbordet. Det blir torsk i en sås med tomat och basilika.
Ingredienser till 2 portioner
- 350 g torskfilé
- 1 burk crème fraiche med tomat och basilika
- en skvätt vatten att tunna ut crème fraichen med
- ½ kruka basilika
- 10 körsbärstomater i halvor
- några nyskalade färska räkor
- salt och nymalen vitpeppar
- lite vetemjöl att vända fisken i
- smör och rapsolja att steka i
Gör så här:
- Dela fisken i portionsbitar eller vik små filéer dubbla. Salta, peppra och vänd dem i vetemjöl.
- Stek fisken i smör och rapsolja. Blanda crème fraiche med en skvätt vatten och häll blandningen över fisken. Låt alltsammans koka samman ett par minuter.
- Toppa med grovt skuren basilika, tomater och räkor.
- Servera med pressad potatis och en assiett med lätt dressad grönsallad toppad med finstrimlad fänkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar