Den lätt saltade laxen blir en god rätt när våren är i antågande.
2 portioner
- 2 portionsbitar lax med skinn
- grovt salt
Sås
- 150 g frusen bladspenat - tinad
- 1 dl crème fraiche
- ½ dl grädde
- skal och saft av ½ citron
- salt och nymalen vitpeppar
- lite smör att fräsa i
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bottna en ugnsform med grovt salt och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Baka i ugnen tills innertemperaturen är 48 grader (ca 15 minuter).
- Fräs spenaten i lite smör. Tillsätt crème fraiche och grädde och koka upp. Smaka av med citronskal, pressad citron, salt och peppar.
- Servera fisk och sås med pressad potatis och lättkokta grönsaker.
Hej Barbro,
SvaraRaderaHopppas det är ok att vi har länkat till ett recept här på din blogg i Veckomenyn på vår blogg. Hälsningar, Systrarna Eisenman - systrarnaeisenman.ellematovin.se