lördag 9 april 2016

Saltbakad lax med spenat- och citronsås

Den lätt saltade laxen blir en god rätt när våren är i antågande.

2 portioner

  • 2 portionsbitar lax med skinn
  • grovt salt

Sås

  • 150 g frusen bladspenat - tinad
  • 1 dl crème fraiche
  • ½ dl grädde
  • skal och saft av ½ citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • lite smör att fräsa i

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bottna en ugnsform med grovt salt och lägg i laxen med skinnsidan nedåt. Baka i ugnen tills innertemperaturen är 48 grader (ca 15 minuter).
  3. Fräs spenaten i lite smör. Tillsätt crème fraiche och grädde och koka upp. Smaka av med citronskal, pressad citron, salt och peppar.
  4. Servera fisk och sås med pressad potatis och lättkokta grönsaker.

1 kommentar:

  1. Hej Barbro,

    Hopppas det är ok att vi har länkat till ett recept här på din blogg i Veckomenyn på vår blogg. Hälsningar, Systrarna Eisenman - systrarnaeisenman.ellematovin.se

    SvaraRadera