onsdag 13 april 2016

Kokostoscakakor

Smakrika chokladrutor täckta med kokostosca

 

Ingredienser till en långpanna (ca 42 st)

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 150 g smör

Toscasmet

  • 4 dl kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ dl grädde
  • 50 g smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ugnens långpanna. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Rör till sist ner det smälta smöret.
  3. Häl smeten i långpannan och bred det ut till kanterna.
  4. Grädda kakan halvfärdig ca 15 minuter.
  5. Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt allt koka samman i 5 minuter.
  6. Bred försiktigt ut toscasmeten på kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
  7. Låt kakan svalna och skär rutor (jag brukar få ut 42 stycken).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar