Smakrika chokladrutor täckta med kokostosca |
Ingredienser till en långpanna (ca 42 st)
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 5 msk kakao
- 150 g smör
Toscasmet
- 4 dl kokosflingor
- 2 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1½ dl grädde
- 50 g smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj ugnens långpanna. Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Rör till sist ner det smälta smöret.
- Häl smeten i långpannan och bred det ut till kanterna.
- Grädda kakan halvfärdig ca 15 minuter.
- Blanda under tiden ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Låt allt koka samman i 5 minuter.
- Bred försiktigt ut toscasmeten på kakan och grädda ytterligare 10 minuter.
- Låt kakan svalna och skär rutor (jag brukar få ut 42 stycken).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar