fredag 29 april 2016

Kycklingpaj





I den här pajen kan du antingen använda kycklingfilé eller lårfilé som du steker först. Annars är det perfekt att använda tillagade kycklingbitar som du benar ur och tar bort skinnet från.

Ingredienser till en paj, ca 27 cm

Pajdeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk

Fyllning

  • 3-4 hg stekt kycklingkött
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 2 tsk finhackad färsk rosmarin
  • rivet skal av ½ citron
  • 15 Kalamataoliver utan kärnor
  • 2 dl riven lagrad ost

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk (hälften grädde hälften mjölk)
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med att dela kycklingköttet och steka det i lite smör om du inte har en rest av kyckling. Salta, peppra och häll på 1 msk balsamicovinäger och låt kycklingen bräsera klart under lock. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kör mjöl, bakpulver, salt och smör till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt mjölk och kör snabbt ihop till en smidig deg. Kavla ut degen och kläd pajformen väl.
  4. Lägg kycklingen i pajskalet. Strö över hackad rosmarin och citronzest. Halvera oliverna och strö över fyllningen. Avsluta med den rivna osten och häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar