tisdag 12 april 2016

Strömmingslåda med krossade tomater


 
Strömmingslåda är en husmansklassiker. Här använder jag krossade tomater i såsen.

 Ingredienser till 4 portioner

  • 600 g strömmingsfiléer
  • 1 knippe dill, finskuren
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl gräddmjölk
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk ströbröd
  • smör till formen
  • salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform
  2. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.
  3. Lägg ut filéerna på en skärbräda. Bred senap på filéerna, salta, peppra och strö över finskuren dill. Spara den dill som blir över. Rulla ihop filéerna och lägg dem tätt i formen.
  4. Blanda gräddmjölken med de krossade tomaterna och överbliven dill, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över strömmingen.
  5. Strö över ströbröd och gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter.
  6. Servera med potatismos eller kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar