Strömmingslåda är en husmansklassiker. Här använder jag krossade tomater i såsen.
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g strömmingsfiléer
- 1 knippe dill, finskuren
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl gräddmjölk
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk ströbröd
- smör till formen
- salt och vitpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsform
- Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.
- Lägg ut filéerna på en skärbräda. Bred senap på filéerna, salta, peppra och strö över finskuren dill. Spara den dill som blir över. Rulla ihop filéerna och lägg dem tätt i formen.
- Blanda gräddmjölken med de krossade tomaterna och överbliven dill, smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över strömmingen.
- Strö över ströbröd och gratinera mitt i ugnen ca 40 minuter.
- Servera med potatismos eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar