Sås med Pernod förstärker smaken av fänkål! |
Ingredienser till 4 portioner
- 700 g skinnfri torskrygg
- 1 l vatten
- 1 dl salt
- nymalen svartpeppar
Pernodsås
- ½ halv finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- smör att fräsa i
- 1 dl torrt vitt vin
- ½ dl pernod
- 2 dl fiskbuljong
- 1 dl grädde
- salt och nymalen vitpeppar
Tillbehör
- 2 fänkålsstånd
- 1 msk timjansblad
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- rapsolja till stekning
Gör så här:
- Blanda salt och vatten tills saltet löst sig. Dela fisken i 4 portionsbitar och lägg dem i saltlagen. Låt dem rimma 10-15 minuter. Värm under tiden ugnen till 150 grader. Torka av fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform. Mal över lite svartpeppar. Baka fisken tills innertemperaturen är ca 48 grader.
- Skär fänkålen tunt på mandolin och fräs i lite smör i en stekpanna. Strö över timjansblad, salt och socker. Baka klart i ugnen tillsammans med fisken.
- Fräs lök och vitlök i lite smör till såsen. Häll i vin och pernod och låt koka i ett par minuter. Sila av löken. Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisk, fänkål och sås tillsammans med nykokt färskpotatis eller mandelpotatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar