lördag 9 april 2016

Hallonrutor





En god kaka i långpanna som kan varieras med olika slags bär.

Ingredienser till en långpanna (ca 30 kakor)

  • 200 g smält smör
  • 4 ägg
  • 5 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 påse mandelspån
  • 2 dl frysta eller färska hallon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna. Rör i äggen och blanda ner socker, vaniljsocker och mjöl.
  3. Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna (eller en långpanna klädd med bakplåtspapper). Strö över hallon och mandelspån.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
  5. Pudra lite florsocker över kakorna vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar