onsdag 20 april 2016

Pitabröd




Riktigt uppblåsta bröd som går att fylla med det du tycker är gott. Ta t.ex. kyckling, korv, pulled pork eller lax och blanda med sallad. Toppa med en god dressing, t.ex. gräddfil smaksatt med vitlök, myntayoghurt, salsa med tomater, chilisås, ja variationerna är oändliga.

Ingredienser till 8 bröd:

  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rågsikt
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt salt och rågsikt. Blanda i vetemjölet och arbeta degen blank och smidig.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Rulla en bulle av varje bit och låt dem jäsa cirka 20 minuter under bakduk.
  3. Kavla ut de jästa bullarna utan att knåda dem först. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter på bakbordet. Värm under tiden ugnen till 225 grader.
  4. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper med undersidan upp (4 bröd åt gången blir bra). Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter. De ska ha pöst upp och kännas lätta. Låt dem kallna på galler under bakduk.

1 kommentar:

  1. Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, www.gastronauts.se , och titta runt.

    SvaraRadera