söndag 1 maj 2016

Grillad sparris med laxrom


Förrätt på 1:a maj!



Grön sparris blir bäst om man grillar den. Här serverar jag den med laxrom, parmesankräm och lite rostade nötter på toppen.

Ingredienser till 2 portioner

  • grön sparris (ca 3 stjälkar per portion)
  • ½ dl crème fraiche
  • 2 msk finriven parmesanost
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk laxrom
  • ½ dl valnötskärnor

Gör så här:

  1. Rör samman crème fraiche med osten och smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta nötkärnorna i torr panna och grovhacka dem.
  3. Skär eller bryt av den torra delen längs ner på sparrisen. Lägg sparrisarna på grillen eller i grillpanna. Grilla några minuter tills de fått vacker färg.
  4. Lägg upp sparrisen tillsammans med en klick parmesankräm och lite laxrom på 2 tallrikar. Strö över de rostade nötterna.

 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar