Förrätt på 1:a maj! |
Grön sparris blir bäst om man grillar den. Här serverar jag den med laxrom, parmesankräm och lite rostade nötter på toppen.
Ingredienser till 2 portioner
- grön sparris (ca 3 stjälkar per portion)
- ½ dl crème fraiche
- 2 msk finriven parmesanost
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk laxrom
- ½ dl valnötskärnor
Gör så här:
- Rör samman crème fraiche med osten och smaka av med salt och peppar.
- Rosta nötkärnorna i torr panna och grovhacka dem.
- Skär eller bryt av den torra delen längs ner på sparrisen. Lägg sparrisarna på grillen eller i grillpanna. Grilla några minuter tills de fått vacker färg.
- Lägg upp sparrisen tillsammans med en klick parmesankräm och lite laxrom på 2 tallrikar. Strö över de rostade nötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar