En middagsrätt med vårsmaker! |
En variant på lax till middag. Om du som jag ibland köper en hel laxsida är det här ett bra sätt att använda spillbitar.
Ingredienser till 2 portioner
- 300 g laxfilé utan skinn och ben
- 1 äggula
- 2 salladslökar
- 2 tsk maizena
- skalet av ½ citron
- 2 tsk pressad citron
- salt och nymalen vitpeppar
- en nypa cayennepeppar
- smör och rapsolja att steka i
Potatissallad
- ½ kg färskpotatis
- några stjälkar grön sparris
- ½ röd lök
- 1 msk dijonsenap
- 1½ msk pressad citron
- ½ tsk honung
- 3 msk olivolja
- salt och nymalen svartpeppar
Kall sås
- 1½ dl turkisk yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 dl finskuren dill
- salt och nymalen vitpeppar
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen och ställ den i kylen fram till serveringen.
- Skölj och borsta potatisen och skär den i grova bitar. Koka i saltat vatten och låt den ånga av. Skär sparrisen i sneda bitar och koka dem i saltat vatten någon minut. Blanda potatis och sparris med finskuren rödlök. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda ner i potatisen.
- Dela laxen i mindre bitar och kör till en grov färs i matberedaren. Blanda ner äggulan och övriga ingredienser och kör ytterligare en kort stund. Forma 4 mindre eller 2 stora biffar. Stek biffarna i smör och rapsolja på medelvärme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar