söndag 15 maj 2016

Kycklingbröstfiléer med vårprimörer och färskpotatis




Kycklingbröst med skinn smakar mer än de skinnfria. Om du dessutom väljer ekologiska filéer får du en riktig festmåltid tillsammans med vårprimörer och färskpotatis.

Ingredienser till 4 portioner

  • 6 hg kycklingbröstfiléer med skinn
  • salt och nymalen svartpeppar
  • några kvistar timjan
  • smör att steka i

Vitvinssås

  • 2 msk smör
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl äppelmust
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 dl grädde
  • lite maizena att reda av med

Primörer

  • 200 g vit sparris
  • 6 knippmorötter
  • 8 rädisor
  • 100  g sugarsnaps

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i smör tills de får vacker färg. Låt några kvistar timjan steka med och ös filéerna med smör.
  3. Låt filéerna steka klart i ugnen till 72 graders innertemperatur - använd termometer.
  4. Fräs schalottenlöken i smör utan att den tar färg. Tillsätt vin, buljong och äppeljuice och låt det koka tills hälften återstår. Sila av löken och koka återstoden tillsammans med grädden i ett par minuter. Smaka av med  salt och peppar. Red av med lite maizena och skumma såsen med stavmixer precis före serveringen.
  5. Koka färskpotatisen i saltat vatten
  6. Koka primörerna var för sig i saltat vatten med lite socker i. Sparrisen tar 5-10 minuter, morötterna nästan lika länge och de halverade rädisorna ska bara koka ca 1 minut liksom ärterna. Håll varmt till serveringen
  7. Skär upp kycklingfilén i skivor. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med potatis och grönsaker och den skummade vitvinssåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar