Kycklingbröst med skinn smakar mer än de skinnfria. Om du dessutom väljer ekologiska filéer får du en riktig festmåltid tillsammans med vårprimörer och färskpotatis.
Ingredienser till 4 portioner
- 6 hg kycklingbröstfiléer med skinn
- salt och nymalen svartpeppar
- några kvistar timjan
- smör att steka i
Vitvinssås
- 2 msk smör
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl äppelmust
- 1 dl kycklingbuljong
- 2 dl grädde
- lite maizena att reda av med
Primörer
- 200 g vit sparris
- 6 knippmorötter
- 8 rädisor
- 100 g sugarsnaps
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i smör tills de får vacker färg. Låt några kvistar timjan steka med och ös filéerna med smör.
- Låt filéerna steka klart i ugnen till 72 graders innertemperatur - använd termometer.
- Fräs schalottenlöken i smör utan att den tar färg. Tillsätt vin, buljong och äppeljuice och låt det koka tills hälften återstår. Sila av löken och koka återstoden tillsammans med grädden i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Red av med lite maizena och skumma såsen med stavmixer precis före serveringen.
- Koka färskpotatisen i saltat vatten
- Koka primörerna var för sig i saltat vatten med lite socker i. Sparrisen tar 5-10 minuter, morötterna nästan lika länge och de halverade rädisorna ska bara koka ca 1 minut liksom ärterna. Håll varmt till serveringen
- Skär upp kycklingfilén i skivor. Lägg upp på varma tallrikar tillsammans med potatis och grönsaker och den skummade vitvinssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar