Fläskfilé kan ofta kännas lite torr och smaklös. I den här snabba och enkla rätten får köttet smak av balsamvinäger och kalamataoliver. Servera köttet med rostad klyftpotatis och strö rikligt med ruccola över. Toppa med lite crèma di balsamico
Ingredienser till 3 portioner
- 500 g fläskfilé
- olivolja
- ½ dl balsamvinäger av god kvalitet
- 20 kalamataoliver med eller utan kärnor
- 1 msk honung
- salt och nymalen svartpeppar
- ruccola
- crèma di balsamico
Gör så här:
- Fräs oliverna i lite olja och häll i balsamvinäger. Tillsätt honung och låt alltsammans koka samman under lock i någon minut. Mal över lite svartpeppar och ställ åt sidan.
- Hacka över ruccolan grovt och ställ åt sidan.
- Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm breda skivor. Salta och peppra.
- Stek köttskivorna i olivolja tills de är nästan klara. Häll över balsamicoskyn och oliverna. Värm alltsammans.
- Lägg upp köttet på varma tallrikar och toppa med ruccola. Ringla lite crèma di balsamico över. Servera med rostade potatisklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar