fredag 20 maj 2016

Rödingfilé med sparris, rädisor och gräslökssås



Röding är en god fisk och två filéer blir lagom till två personer.

Ingredienser till 2 portioner

  • 2 benfria rödingfiléer
  • salt och nymalen vitpeppar
  • smör till formen

Gräslökssås

  • 1 msk smör
  • ½ dl fiskbuljong
  • ½ dl vitt torrt vin
  • 1 dl grädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk skuren gräslök

Tllbehör

  • 8 gröna sparrisstjälkar
  • 8 rädisor i halvor

Gör så här:

  1. Smält lite smör till såsen. Tillsätt fiskbuljong, vin och grädde. Låt såsen puttra samman och tillsätt därefter smöret och koka upp. Smaka av med salt och peppar och tillsätt den skurna gräslöken strax före serveringen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra rödingsfiléerna. Lägg filéerna i en smord form och baka av fisken i 10 minuter. Lyft av skinnet. Om skinnet inte lossnar från fisken låter du den stå ytterligare några minuter i ugnen.
  3. Koka upp saltat vatten med en nypa socker. Lägg i sparrisen och låt den koka cirka 5 minuter. Låt rädishalvorna koka med den sista minuten.
  4. Servera fisken med grönsaker, gräslökssås och färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar