tisdag 17 maj 2016

Pizzasnurror

Praktiskt med bullformar som håller fyllningen kvar



Bra till buffén eller till utflykten. Gör den med egen god tomatsås eller köp en färdig om du vill spara lite tid. Fyll sedan bullarna med det du har hemma.

Ingredienser till ca 20 st

  • 1½ dl fingervarmt vatten
  • 1½ msk mjölk
  • 1 msk olivolja
  • 10 g jäst
  • en nypa salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 dl vetemjöl special

Tomatsås (räcker till dubbel sats, det som blir över kan du spara i frysen tills du gör pizza eller snurror nästa gång)

  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • en nypa socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja att fräsa i

Fyllning

  • strimlad kokt skinka
  • 1 dl riven ost
  • 1 riven mozzarella

Jäs bullarna på plåt innan det är dags för ugnen

Gör så här:

  1. Börja med tomatsåsen: Fräs lök och vitlök i lite olivolja. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med någon minut. Tillsätt tomater, oregano och en nypa socker. Koka samman i 10 minuter. Mixa ihop med mixerstav och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  2. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt salt, honung, olja, mjölk och mjöl. Arbeta degen kraftigt (5 minuter i maskin). Plasta bunken och låt degen jäsa i 40 minuter.
  3. Kavla ut degen till en rektangel ungefär lika stor som en bakplåt. Bred över tomatsås. Strö över ost och skinka.
  4. Rulla ihop som till kanelbullar. Skär ca 20 bullar och lägg dem på en plåt med stora bullformar. Pensla lite olja i botten av varje form så att snurrorna går att lossa efter gräddningen. 
  5. Sått ugnen på 225 grader och låt snurrorna jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar