måndag 26 oktober 2015

Fylld pasta med svamp och valnötter

Tortelloni med svamp och rikligt med parmesan



Idag planerade jag att ha gnocchi till middag, men i affären fanns inga gnocchi så långt ögat nådde och jag hade inte riktigt lust att göra egna. Jag återkommer vid något annat tillfälle till recept på egna gnocchi, men dag blev det i stället tortelloni fylld med ricotta och spenat från kyldisken.

2 portioner

  • 250 g färsk tortelloni med ricotta och spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g svamp av valfri sort (här har jag blandat kantareller och skogschampinjoner)
  • 50 g grovt krossade valnötter
  • smör och rapsolja att steka i
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • ½ kruka basilika
  • nyriven parmesan att strö över

Gör så här:

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt instruktionen på förpackningen.
  2. Skiva vitlök och svamp och stek dem i smör och rapsolja. Lägg i valnötterna mot slutet av stekningen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda ner pastan i svampfräset. Toppa med grovt strimlad basilika.
  4. Servera med nyriven parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar