lördag 3 oktober 2015

Lunchomelett med oliver och fetaost



En snabbt ihopkommen lunchomelett med ingredienser som redan fanns i kylskåpet.

2 portioner

  • 4 ägg
  • 2 msk mellangrädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 pkt bacon
  • ca 10 körsbärstomater
  • ca 15 kalamataoliver utan kärnor
  • 75 g fetaost
  • oreganoblad att strö över
  • en klick smör att steka i

Gör så här:

  1. Vispa ihop ägg och grädde. Salta och peppra.
  2. Stek strimlat bacon i en liten klick smör. Tillsätt halverade körsbärstomater och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll över äggblandningen och stek på låg värme tills omeletten börjar stelna. Fös hela tiden smeten mot mitten.
  4. Strö över halverade oliver och smula fetaosten över omeletten. Toppa till sist med någon matsked oreganoblad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar