lördag 3 oktober 2015

Dillpannacotta med havskräftor och räkor

En kupol med dillpannacotta tillsammans med skaldjur



Skaldjur och höst hör ihop! Här serverar jag kräftstjärtar och räkor med en dillsmakande pannacotta. Du kan välja att servera med antingen kräftor eller räkor eller bägge delar. Skalen sparar jag i frysen till en fond att använda i en skaldjurssoppa.

4 portioner

  • 1,5 gelatinblad
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl rysk yoghurt
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl finskuren dill
  • färska havskräftor och/eller räkor efter smak och kassa

Gör så här:

  1. Kläd 4 formar eller koppar med plastfolie.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten cirka 5 minuter.
  3. Koka upp grädden och ta den från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden så att de smälter.
  4. Blanda i yoghurt, salt, peppar och dill.
  5. Häll blandningen i de 4 plastinklädda formarna och låt pannacottan stelna i kylen några timmar eller över natten.
  6. Stjälp upp pannacottan på 4 tallrikar.
  7. Ta försiktigt ur kräftstjärtarna från kräftorna, skala räkorna och placera dem på tallrikarna. Garnera med en citronklyfta och en dillvippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar