tisdag 13 oktober 2015

Lax i romsås




En enkel och snabb laxrätt som serveras med pressad potatis.

2 portioner

  • 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
  • 1½ dl crème fraiche
  • 1½ dl gräddmjölk
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 burk stenbitsrom
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en kvivsudd cayennepeppar
  • 2 msk finskuren dill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form
  3. Koka samman crème fraiche, gräddmjölk och hummerfond. Låt koka på låg värme några minuter.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med lite salt och peppar.
  5. Häll såsen över laxen och baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Koka under tiden potatisen och pressa den strax före serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar