En enkel och snabb laxrätt som serveras med pressad potatis.
2 portioner
- 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g)
- 1½ dl crème fraiche
- 1½ dl gräddmjölk
- 2 msk koncentrerad hummerfond
- 1 burk stenbitsrom
- salt och nymalen svartpeppar
- en kvivsudd cayennepeppar
- 2 msk finskuren dill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Lägg laxbitarna i en ugnssäker form
- Koka samman crème fraiche, gräddmjölk och hummerfond. Låt koka på låg värme några minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och smaka av med lite salt och peppar.
- Häll såsen över laxen och baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter.
- Koka under tiden potatisen och pressa den strax före serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar