lördag 24 oktober 2015

Auberginepaj


En vegetarisk paj med aubergine och buffelmozzarella


Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 40 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 1 aubergine
  • ½ purjolök
  • olja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 100 g buffelmozzarella
  • 1 dl riven lagrad ost

Fräs med aubergine och purjolök

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär purjolöken fint och tärna auberginen. Fräs alltsammans i lite olja tills det är mjukt. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Kör mjöl, bakpulver, smör och salt i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen.
  4. Kavla ut degen (ska inte vila) och lägg den i en pajform (ca 25 cm).
  5. Lägg i auberginen och smula över mozzarellan och den rivna osten.
  6. Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajfyllningen.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
  8. Servera med en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar