En vegetarisk paj med aubergine och buffelmozzarella |
Pajskal
- 4 dl vetemjöl
- 1½ tsk bakpulver
- 40 g smör
- 1½ dl mjölk
- ½ tsk salt
Fyllning
- 1 aubergine
- ½ purjolök
- olja att fräsa i
- salt och nymalen svartpeppar
- 100 g buffelmozzarella
- 1 dl riven lagrad ost
Fräs med aubergine och purjolök |
Äggstanning
- 3 ägg
- 3 dl gräddmjölk
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär purjolöken fint och tärna auberginen. Fräs alltsammans i lite olja tills det är mjukt. Smaksätt med salt och peppar.
- Kör mjöl, bakpulver, smör och salt i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt mjölken och kör snabbt ihop degen.
- Kavla ut degen (ska inte vila) och lägg den i en pajform (ca 25 cm).
- Lägg i auberginen och smula över mozzarellan och den rivna osten.
- Vispa ihop äggstanningen och häll den över pajfyllningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.
- Servera med en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar