söndag 18 oktober 2015

Äppeldessert med ströbröd



En variant på den skånska äppelkakan bakad i portionsformar.

2 portioner

  • 1 stort svenskt syrligt äpple
  • 3 msk äppelmos
  • 2 dl ströbröd
  • 100 g smör
  • 3 msk farinsocker
  • ½ tsk kanel
  • smör till formarna

Gör så här:

  1. Stek ströbrödet i 75 g smör och smaksätt med farinsocker och kanel.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tärningar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader
  4. Smöra två portionsformar och bottna formarna med hälften av ströbrödet. Lägg äpplen och äppelmos ovanpå och täck med resten av ströbrödet. Platta till och toppa med resterande smör
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera med vaniljsås eller lättvispad grädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar