Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör.
Ingredienser till 4 portioner
- 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet
- 3 dl rödvin
- 2 morötter
- 1/4 rotselleri
- 10 steklökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 kvistar rosmarin
- 2 lagerblad
- 10 svartpepparkorn
- 100 g rökt fläsk
- smör till stekningen
- salt och nymalen svartpeppar
Sås
- skyn från köttet
- 1 msk koncentrerad oxfond
- 1-2 tsk maizena
- 1 msk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 100 grader. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket.
- Tillsätt rödvin, kryddor, örter och grönsakerna i grova bitar. Låt alltsammans koka upp och sätt in i ugnen ca 8 timmar eller över natten.
- Sila skyn och låt den reducera till halva mängden. Tillsätt oxfond och späd eventuellt med lite vatten. Red med maizena och vispa i smöret strax före servering.
- Skär upp köttet och servera med såsen och grönsakerna. En potatisgratäng eller potatispuré smakar bra till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar