Riktig "cucina povere", fattigmansmat. Här utan kött - det är ju veggiemåndag!
4 portioner
- 300 g kokta vita bönor
- 2 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 skalad och tärnad morot
- 2 hackade selleristjälkar
- ½ tsk chiliflakes
- 1 burk körsbärstomater av god kvalitet
- 1 l kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
- 1 dl torrt vitt vin
- några finskurna basilikablad
- 100g minestronepasta, eller annan soppasta
- salt och nymalen svartpeppar
- parmesanost att toppa soppan med
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök i olja utan att den tar färg.
- Rör ner selleri och morot. Fräs ytterligare några minuter
- Tillsätt buljong, vin och chiliflakes.
- Låt soppan koka långsamt i en halvtimme.
- Mixa hälften av bönorna med lite av buljongen och häll i soppan.
- Tillsätt pastan och låt den koka så att den blir al dente, se anvisningarna på paketet.
- Tillsätt resterande bönor och tomater. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Vänd ner hackade selleriblad och basilikablad.
- Servera med parmesanost att toppa soppan med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar