måndag 5 oktober 2015

Soppa med pasta och bönor



Riktig "cucina povere", fattigmansmat. Här utan kött - det är ju veggiemåndag!

4 portioner

  • 300 g kokta vita bönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 skalad och tärnad morot
  • 2 hackade selleristjälkar
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 burk körsbärstomater av god kvalitet
  • 1 l kycklingbuljong eller grönsaksbuljong
  • 1 dl torrt vitt vin
  • några finskurna basilikablad
  • 100g minestronepasta, eller annan soppasta
  • salt och nymalen svartpeppar
  • parmesanost att toppa soppan med


Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i olja utan att den tar färg.
  2. Rör ner selleri och morot. Fräs ytterligare några minuter
  3. Tillsätt buljong, vin och chiliflakes.
  4. Låt soppan koka långsamt i en halvtimme.
  5. Mixa hälften av bönorna med lite av buljongen och häll i soppan.
  6. Tillsätt pastan och låt den koka så att den blir al dente, se anvisningarna på paketet.
  7. Tillsätt resterande bönor och tomater. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  8. Vänd ner hackade selleriblad och basilikablad.
  9. Servera med parmesanost att toppa soppan med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar