Saftiga frallor - goda till morgonkaffet!
Ingredienser till ca 30 stycken
- ½ pkt jäst
- 6 dl fingervarmt vatten
- 4 msk kallpressad rapsolja
- 2 msk flytande honung
- 1½ dl grovt hackade pumpakärnor
- 1½ dl grovt hackade tranbär
- ½ dl linfrön
- 6 dl dinkelmjöl med fullkorn
- 8 dl vetemjöl special
- 1½ msk salt
|
Arbeta degen väl |
Gör så här:
- Rör ut jästen i vattnet. (Använd helst degblandare.) Tillsätt olja, honung, pumpakärnor, tranbär, linfrön samt det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter. Tillsätt saltet samt eventuellt det sista av mjölet och knåda degen ytterligare någon minut. Strö mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa i ca 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två bitar. Rulla ut varje bit till en längd och dela varje del i 15 bitar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 240 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter
- Låt bullarna svalan på galler utan bakduk.
|
Klara för ugnen |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar