lördag 10 oktober 2015

Frallor med tranbär och pumpakärnor



Saftiga frallor - goda till morgonkaffet!

Ingredienser till ca 30 stycken

  • ½ pkt jäst
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1½ dl grovt hackade pumpakärnor
  • 1½ dl grovt hackade tranbär
  • ½ dl linfrön
  • 6 dl dinkelmjöl med fullkorn
  • 8 dl vetemjöl special
  • 1½ msk salt
Arbeta degen väl

Gör så här:

  1. Rör ut jästen i vattnet. (Använd helst degblandare.) Tillsätt olja, honung, pumpakärnor, tranbär, linfrön samt det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin i ca 5 minuter. Tillsätt saltet samt eventuellt det sista av mjölet och knåda degen ytterligare någon minut. Strö mjöl över degen, plasta bunken och låt degen jäsa i ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två bitar. Rulla ut varje bit till en längd och dela varje del i 15 bitar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 240 grader.
  3. Grädda bullarna mitt i ugnen 10-12 minuter
  4. Låt bullarna svalan på galler utan bakduk.

Klara för ugnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar