Rikligt med riven parmesan på toppen! |
Här har jag använt mitt vanliga recept på carbonara och ersatt bacon med soltorkad tomat och oliver. En smakrik vegetarisk pasta.
2 portioner
- 250 g spaghetti
- 8 soltorkade tomater i olja
- 20 urkärnade kalamataoliver
- 2 ägg
- 4 msk grädde
- 75 g riven parmesanost
- svartpeppar, nymalen från kvarnen
Gör så här:
- Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
- Strimla tomaterna och dela oliverna i halvor.
- Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och parmesan. Vispa så att blandningen blir pösig.
- Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Spara lite av kokvattnet.
- Tillsätt äggblandningen lite i taget under omrörning. Späd eventuellt med någon matsked kokvatten.
- Tillsätt tomatstrimlor och olivhalvor. Lägg upp i varma djupa tallrikar.
- Mal över svartpeppar och servera med mer riven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar