måndag 19 oktober 2015

Vegetarisk spaghetti carbonara

Rikligt med riven parmesan på toppen!


Här har jag använt mitt vanliga recept på carbonara och ersatt bacon med soltorkad tomat och oliver. En smakrik vegetarisk pasta.

2 portioner

  • 250 g spaghetti
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 20 urkärnade kalamataoliver
  • 2 ägg
  • 4 msk grädde
  • 75 g riven parmesanost
  • svartpeppar, nymalen från kvarnen

Gör så här:

  1. Koka spaghettin al dente i rikligt med saltat vatten.
  2. Strimla tomaterna och dela oliverna i halvor.
  3. Knäck äggen i en skål. Blanda i grädde och parmesan. Vispa så att blandningen blir pösig.
  4. Låt pastan rinna av i ett durkslag och lägg tillbaka den i kastrullen. Spara lite av kokvattnet.
  5. Tillsätt äggblandningen lite i taget under omrörning. Späd eventuellt med någon matsked kokvatten.
  6. Tillsätt tomatstrimlor och olivhalvor. Lägg upp i varma djupa tallrikar.
  7. Mal över svartpeppar och servera med mer riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar