söndag 11 oktober 2015

Fläskkarré med äpple och katrinplommon




En riktig söndagsmiddag med höstsmaker! Skulle kunna passera som en svensk "Sunday roast". Servera med potatismos och den steksky man får i köttgrytan.

5 portioner

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • 3 äpplen
  • 10 katrinplommon
  • 1 dl äppeljuicekoncentrat 
  • 2 dl vatten
  • 1 röd lök i klyftor
  • 1 msk fänkålsfrön
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör och rapsolja att bryna i
  • lite maizena att reda av stekskyn med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Gnid in fläskkarrén med salt, peppar och fänkålsfrön.
  3. Bryn köttet väl runt om i smör och rapsolja i en stekgryta. Häll i äppeljuicekoncentrat och vatten
  4. Skala, dela och kärna ur äpplena och lägg i dem i  grytan tillsammans med lök och katrinplommon.
  5. Sätt in grytan i ugnen med locket på. Låt köttet tillagas i ca 3 timmar.
  6. Gör under tiden ett gott potatismos
  7. Höj värmen till 225 grader och ta av locket. Stek ytterligare 15 minuter.
  8. Sila stekskyn och koka upp den och red av med lite maizena.
  9. Skär upp köttet och servera med äpplen, lök, plommon, potatismos och steksky.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar