En riktig söndagsmiddag med höstsmaker! Skulle kunna passera som en svensk "Sunday roast". Servera med potatismos och den steksky man får i köttgrytan.
5 portioner
- 1 kg benfri fläskkarré
- 3 äpplen
- 10 katrinplommon
- 1 dl äppeljuicekoncentrat
- 2 dl vatten
- 1 röd lök i klyftor
- 1 msk fänkålsfrön
- salt och nymalen svartpeppar
- smör och rapsolja att bryna i
- lite maizena att reda av stekskyn med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Gnid in fläskkarrén med salt, peppar och fänkålsfrön.
- Bryn köttet väl runt om i smör och rapsolja i en stekgryta. Häll i äppeljuicekoncentrat och vatten
- Skala, dela och kärna ur äpplena och lägg i dem i grytan tillsammans med lök och katrinplommon.
- Sätt in grytan i ugnen med locket på. Låt köttet tillagas i ca 3 timmar.
- Gör under tiden ett gott potatismos
- Höj värmen till 225 grader och ta av locket. Stek ytterligare 15 minuter.
- Sila stekskyn och koka upp den och red av med lite maizena.
- Skär upp köttet och servera med äpplen, lök, plommon, potatismos och steksky.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar