torsdag 1 oktober 2015

Morotsoppa med quinoa och fetaost



En värmande höstsoppa så här på den vegetariska världsdagen!

3 portioner

  • 1 msk olivolja
  • ½ skivad röd lök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • ½ kg morötter
  • ½ msk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1/4 tsk chiliflakes
  • ½ l grönsaksbuljong
  • 1/4 l kokande vatten
  • 2 msk pressad citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev 1 tsk honung
  • 50 g quinoa
  • 1 msk sherryvinäger
  • lite hackad mynta och persilja
  • 100 g fetaost


Gör så här:

  1. Fräs lök och vitlök i olivoljan i ett par minuter.
  2. Grovriv morötterna och tillsätt i grytan. Lägg i kryddor och fräs 4-5 minuter. Tillsätt buljong,  vatten och citron. Smaka av med salt och peppar och koka på låg värme i 10 minuter.
  3. Koka under tiden quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och ställ åt sidan.
  4. Ta soppan från spisen, tillsätt sherryvinäger, mixa med stavmixer och smaka ev av med lite honung.
  5. Häll upp i djupa tallrikar och toppa med quinoa, mynta, persilja och smulad fetaost. Avsluta med att eventuellt ringla lite sherryvinäger över soppan.
  6. Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar