En värmande höstsoppa så här på den vegetariska världsdagen!
3 portioner
- 1 msk olivolja
- ½ skivad röd lök
- 1 krossad vitlöksklyfta
- ½ kg morötter
- ½ msk malen spiskummin
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1/4 tsk chiliflakes
- ½ l grönsaksbuljong
- 1/4 l kokande vatten
- 2 msk pressad citron
- salt och nymalen svartpeppar
- ev 1 tsk honung
- 50 g quinoa
- 1 msk sherryvinäger
- lite hackad mynta och persilja
- 100 g fetaost
Gör så här:
- Fräs lök och vitlök i olivoljan i ett par minuter.
- Grovriv morötterna och tillsätt i grytan. Lägg i kryddor och fräs 4-5 minuter. Tillsätt buljong, vatten och citron. Smaka av med salt och peppar och koka på låg värme i 10 minuter.
- Koka under tiden quinoan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och ställ åt sidan.
- Ta soppan från spisen, tillsätt sherryvinäger, mixa med stavmixer och smaka ev av med lite honung.
- Häll upp i djupa tallrikar och toppa med quinoa, mynta, persilja och smulad fetaost. Avsluta med att eventuellt ringla lite sherryvinäger över soppan.
- Servera med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar