tisdag 10 november 2015

Sevilla


Sevillaapelsiner av pomeranstyp - används framför allt till marmelad


En resa till Sevilla och Andalusien från ett höstruskigt Sverige innehöll mycket god mat. Det blev många tapas - Sevilla lär vara ursprunget för tapas, och de många restaurangerna har olika varianter och det finns en stolthet hos kockarna att både bevara klassiska varianter och modernisera.



Interiör från Bar Europa
Tapasmeny

Bar Europa - en av de bästa tapasbarerna i centrala Sevilla


 
Mör smakrik kalvlever

Mört fläskkött med en sötsyrlig sås och bönor




 
Bodega är en annan tapasbar



Potatiscroquetter, köttgryta och bacalau




 Ovejos negras (svarta får) är en modernare tapasbar med fantastisk mat:

Paté serverad med crostinis - modernare stuk!


 
Köttfyllda potstickers
Klassiska churros som doppas i choklad - god fikapaus under dagen


I Sevilla liksom i övriga Spanien finns härliga råvaror. Bäst kanske i saluhallen under "Las Setas", den stora träkonstruktionen som ser ut som stora svampar.
 
Grönsaker, fisk, kött - allt presenterat på ett vackert sätt:
 
 
 









Och till sist utsikten från "Las Setas" ut över staden:
 
 
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar